





























Wykonawcy startujący w przetargach muszą złożyć oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. W zależności od zamawiającego mogą się spotkać z różnymi wymaganiami dotyczącymi tych oświadczeń. Niektórzy zamawiający żądają tylko oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, inni z art. 22 i 24, a jeszcze inni odwołują się również do art. 44 lub 50. Z czego wynikają te różnice?
Wykonawcy startujący w przetargach muszą złożyć oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. W zależności od zamawiającego mogą się spotkać z różnymi wymaganiami dotyczącymi tych oświadczeń. Niektórzy zamawiający żądają tylko oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, inni z art. 22 i 24, a jeszcze inni odwołują się również do art. 44 lub 50. Z czego wynikają te różnice?
Więcej czytaj w Rzeczpospolitej z dnia 7 sierpnia 2007 roku.